Bijeenkomst Nederlands vs. Engels agentuurrecht

10 oktober 2019
Tijdstip : 15:30 – 20:00
Locatie : Blenheim Advocaten
Adres : Westerdoksdijk 40 Amsterdam

15:15 tot 15:30 uur – ontvangst

15:30 tot 17:30 uur – het Nederlandse en Engelse agentuurrecht bezien vanuit een rechtsvergelijkend perspectief, door Mr D.J. (Joost) Maassen samen met Mr A.J.D. (Adam) Kiolle.

Vanaf 17:30 uur – borrel

Samenvatting:

Tijdens deze lezing passeren de grootste verschillen tussen de Engelse en Nederlandse implementatie van de Europese Agentuurrichtlijn de revue.

Verder besteden de sprekers aandacht aan enkele belangrijke beginselen van de common law en het “zuivere” common law agentuurrecht. Dit gebeurt onder andere aan de hand van voorbeelden van het recht van een aantal Angelsaksische jurisdicties waar de common law zonder Europese invloed heeft kunnen blijven voortbestaan (bijvoorbeeld in Australië, Canada of de VS).

Ten slotte staan Joost en Adam stil bij de mogelijkheden voor de advocaat om bij grensoverschrijdende agentuur strategische en praktische IPR-keuzes te maken. Hierdoor kan men van de verschillen tussen het Nederlandse en buitenlandse agentuurrecht profiteren en valkuilen vermijden.

Sprekers

  • Joost Maassen (Maassen Law) is zowel Nederlands advocaat als solicitor of England & Wales. Hij adviseert Nederlandse ondernemers en hun (juridische) adviseurs over het Nederlandse en Engelse recht bij grensoverschrijdende zaken op het gebied van het vennootschaps-, handelscontracten-, en overnamerecht.
  • Adam Kiolle (Blenheim Advocaten) is solicitor of Queensland, Australië en is sinds 2016 verbonden aan Blenheim als Foreign Associate. Zijn praktijk richt zich vooral op het (internationale) handelsrecht en het begeleiden van (grensoverschrijdende) ondernemingsrechtelijke transacties.

Dit evenement is voorbij

U kunt zich niet meer aanmelden.